Våra katter

S*Moveramis Dexter

NFO n24

Far till A-kullen

Nu kastrat

GSD IV: Fri via föräldrar. 

PK Def n/n.

Dexter är en skogkatt med bäst tänkbara kvaliteter. Han är en härlig stor katt med kraftig benstomme. Han är nyfiken, men samtidigt lugn och stabil. Dexter är också mycket social, älskar sällskap, älskar att kela och bli kelad, älskar att bli kammad och ompysslad.

Dexter har varit till 3 utställningar och är nu Premier. Han har vid ett tillfälle blivit nominerad.

Dexters stamtavla

S*Brosingamenes Dagny af Heimdal (Dixie)

NFO n24

Mor till A, B och C-kullen

Fertil hona, chippad januari 2016.

GSD IV: Fritestad via föräldrar.

PK Def n/n.

Scanning för HCM den 1/4-15 är normal.

Dixie är en mjuk och go' katt men ändå självständig. Bestämmer själv när hon vill kela men är inte svår att övertala. Hon är klok och försiktig. Hon är en mycket duktig mamma, trygg och omsorgsfull. 

Dixie har inte varit till utställning.

Dixie's  stamtavla 

CH SE*Bergagården Albin

 NFO n24

Kastrat.  

GSD IV och PK Def n/n.  Fri via föräldrar. 

Albin skulle vi egentligen sälja men vi blev så fästa vid honom att det bara inte gick att lämna bort honom. Han är en spillevink, lätt att busa med. Älskar kel, börjar genast spinna och tvätta håret på oss när vi lyfter upp honom för att kela. Han vrider och vänder på sig för att bli kliad överallt. Eftersom hans fertila mamma finns i katteriet blev han chippad i juli 2014, ny chippning okt 2015. Han har en härlig personlighet, är vacker exteriört och fick fina bedömningar på utställningar så vi övervägde att ta ett par kullar på honom. Tyvärr är det svårt med en fertil mamma och son i samma hem så vi valde ändå att kastrera honom. 

Albin har varit till 3 utställningar och fått CAC x 3, blev Champion den 27/2 2016.

Albins stamtavla 

SE*Bergagården Alice

15 oktober 2021 lämnade Alice oss och flög till katthimlen. Hon hade fått cancer i magsäcken. Alice var en stabil och älsklig katt. Tyckte om närhet och låg nära Steffen när vi åt frukost. Hon låg också lugnt och tittade på när t ex småbarn närmade sig. Flyttade sig lite om det blev för närgånget. Jag glömmer aldrig när vi hade gäster med flera barn som satt i ring på golvet och kastade en boll till varandra. Alice gick in i mitten och började plocka bollar intill barnen  ropade på sina föräldrar, "kom och ta henne, hon vinner hela tiden." Vi älskade henne och saknar henne så mycket. 

RIP, kära Alice.

 

 

NFO n

Kastrat

GSD IV och PK Def n/n.  Fri via föräldrar. 

Underbara Alice, min stora svarta nallebjörn, som inte tror något ont om någon. Livet är bara en lek. Hon är inte rädd för något, ligger lugnt och betraktar när små barn eller hundar stökar runt. Flyttar sig bara en liten bit när det blir för närgånget. Alice älskar kel, spinner genast när man klappar henne. Sedan hon var liten kattunge har hon lekt isbitsleken. Jag tappar en liten isbit på golvet och hon jagar. Öppnar jag frysen hör hon det på långt håll och kommer lufsande.

Alice skulle tillsammans med sin mor vara vår avelshona men det gick tyvärr så galet när hon skulle föda att hon miste alla sina ungar och livmodern med. Men tack och lov så miste vi inte Alice och det är vi mycket tacksamma för. Nu lever hon ett lyckligt kastratliv.

Alice har nu varit till tre utställningar och är nu PREMIER. Hon har blivit NOM x 1.

Alice stamtavla

UteKaj

UteKaj kom till oss under den kalla vintern 2013. Vi såg honom flera gånger sitta under fågelbordet och äta fågelfrö. Han var mycket vaksam och försvann omedelbart när han fick syn på oss. Man kunde se på honom att han svalt, han var mager och eländig. Vi började ställa ut kattmat till honom och under de följande månaderna kunde man se att han kom i form, pälsen blev fin och han fick hull på kroppen. Det dröjde länge innan han vågade äta om vi stod kvar. Efterhand fick han mer tillit till oss och det var en stor dag när vi fick klappa honom.

När UteKaj väl hade börjat närma sig så gick det undan, snart kastade han sin kärlek över oss. Han kom springande när vi kom ut, lade sig eller stod upp på våra fötter, kröp runt i famnen för att visa oss sin hängivenhet. 

Vi hittade ingen i området som saknade sin katt så vi bestämde att nu hade han blivit vår. Vi åkte till veterinären, fick honom id-chippad och kastrerad, vaccinerad och avmaskad. När Dexter och Dixie hämtades från sina uppfödare kunde vi presentera dem för honom och det gick bra. UteKaj får vara ute som han själv vill. Han kommer gärna in för att äta och hälsa på och på kvällarna ligger han alltid i husses knä, det tror jag är hans bästa stund. Annars vill han helst vara ute. Han kommer som regel alltid springande när vi går ut. Han följer med mig när jag rensar och ordnar i trädgården, om jag blir interesserad av något och stannar upp för en stund så lägger han sig ner och väntar.   

UteKaj har en otroligt vacker ögonfärg som jag inte har sett tidigare, nästan grönturkosblå. 

UteKaj

Senaste kommentarer

13.07 | 07:36

Flera av dessa rosor har jag. Men inte Blush Damask.

De är alla underbara!

20.04 | 15:58

Hei. Hvor får jeg tak i disse flotte rosene. Min mor hadde den gammeldagse rosen, men den ble borte da det var mange som henta stiklinger.

18.03 | 08:22

Min hemsida fungerar inte och jag kan varken skriva eller sätta in bilder.
Kan skicka mail eller mms i stället.

09.03 | 16:37

Vi är flexibla, välj en tid som passar dig. Har ni en bit att köra?
Imorgon kommer en familj för att titta på Ebba eller Elvira. Hör av mig till er efteråt.