SE*Bergagården

Vi är medlemmar i...och har genomgått dessa utbildningar.

SVERAK
Vi är medlemmar av SVERAK
Min Kattklubb
Vi är medlemmar i Min Kattklubb som befinner sig i Skånes nordöstra hörn.
Skogkattslingan
Vi är medlemmar av skogkattslingan.
Paw Akademi
Barbro har 2015 gått första delen av Paw Peds kurs för uppfödare. Se länken nedan.
Paw Akademi
Barbro har 2016 gått andra delen av Paw Peds kurs för uppfödare. Se länken nedan.

Hur började vi?

 

 ....2013 startade vi vår uppfödning av norsk skogkatt. Vi har alltid haft en stor kärlek till katter och har nästan alltid haft katt, var för sig och tillsammans. ❤

Vi bor på Berga Gård och valde stamnamnet SE*Bergagården.

Okt 2015 gick jag pawpeds uppfödarutbildning del 1. Nu, dec 2016 har jag just avslutat del 2, del 3 väntar. Om någon är intresserad av denna mycket givande utbildning så kan ni läsa här..... länk 

 

 

Lite om våra första år..

Full fart uppför björkstammen i köket

År 2011 blev vi utan katt. Vi bestämde  oss för att leva det fria livet, så som man kan göra när barnen har flyttat hemmifrån och man inte är bunden av husdjur.

Men efter ett par år blev längtan efter en gosig katt i knät alltför stor. Jag köpte en härlig liten skogkatthane till min mans födelsesdag. Hans namn är S*Moveramis Dexter och kommer från Skåne. Dexter är en norsk skogkatt med alla dens fina kvaliteter, han är lugn och stabil och orädd. Han är också mycket social, han älskar sällskap, älskar att kela och älskar att bli ompysslad. 

 Nu hade vi ju två par knän så vi bestämde oss för att köpa ännu en katt. Efter idogt sökande på nätet hittade vi Dixie, en liten kattflicka, så söt som socker, och med en underbar fluffig päls. Dixies fulla namn är S*Brosingamenes Dagny af Heimdal. Vi har valt att kalla henne Dixie.

Hon är mentalt stark och högst på rangstegen. Hon är  klok och försiktig, kastar sig inte ut i akrobatiska övningar innan hon vet om det håller. Hon är mjuk och go', spinner mycket och är mattes katt.

 

Kärlek..

Det finns inget som heter för trångt när man vill vara tillsammans.

Dexter och Dixie är jämngamla, födda januari 2013, med bara en dags mellanrum. De kom till oss samtidigt och blev snabbt oerhört fästa vid varandra. De lekte, sov i samma korg, vilade på samma lilla mattstump. De blev helt enkelt oskiljaktiga. Roligt hade de också, mycket lek och spring. Vi hade byggt en nätad utomhusgård med träd, liten koja och sittplatser högt upp.  När de blev trötta somnade de, som på bilden, oftast i en korg tillsammans. Fortfarande idag är de väldigt fästa vid varandra.

 

Första kullen

En härlig syn. Hela familjen är samlad. Bra med lite hjälp.

När Dixie var 7 månader så upptäckte vi att hon dräktig. Det var lite väl tidigt, ingen av dem hade visat några tecken till könsmognad, men det var ett faktum och vi gladde oss mycket.

Den 23/11-2013 fick Dixie 5 underbara kattungar efter en okomplicerad förlossning. Det blev två helsvarta kattungar och tre spotted, liksom föräldrarna. Därefter följde en fantastisk tid. 

Det var så vår uppfödning började.

Senaste kommentarer

13.07 | 07:36

Flera av dessa rosor har jag. Men inte Blush Damask.

De är alla underbara!

20.04 | 15:58

Hei. Hvor får jeg tak i disse flotte rosene. Min mor hadde den gammeldagse rosen, men den ble borte da det var mange som henta stiklinger.

18.03 | 08:22

Min hemsida fungerar inte och jag kan varken skriva eller sätta in bilder.
Kan skicka mail eller mms i stället.

09.03 | 16:37

Vi är flexibla, välj en tid som passar dig. Har ni en bit att köra?
Imorgon kommer en familj för att titta på Ebba eller Elvira. Hör av mig till er efteråt.